Finns det något svenskare än allsång?

Sommar, sol och semester. Då kan man lita på att det ska sjungas allsång! Det finns tre stycken stora arrangemang i Sverige och de är:

  • Allsång på Skansen
  • Lotta på Liseberg
  • Allsång på gränsen

Men vilken av dem är egentligen bäst? Jag har faktiskt besökt dem alla tre och även sett dem på TV så jag känner att jag nog vet vad jag snackar om. Detta blir ju då naturligtvis en väldigt personlig åsikt och håller du inte med mig så är det helt OK. Jag tar dem en och en och berättar vad jag tycker:

3. Allsång på gränsen

Visst är det ett trevligt initiativ att tillsammans med våra norska vänner sitta och sjunga. men det blir ändå lite knasigt. Sånger som norrmännen älskar att sjunga med i blir för svåra för oss, och vice versa. För mig hamnar denna allsång på tredjeplatsen. Kan ärligt säga att jag tog fram mobilen och satt och spelade på slots på sajter jag hade hittat i casinorecensioner

2. Allsång på Skansen

Kom igen, vi lever på 2000-talet! De säljer sånghäften till publiken istället för att använda modern teknik. Så himla dumt. Det gör att endast ett fåtal sjunger med och när de får en mikrofon i ansiktet tittar de ned i häftet för att hitta orden. Skärpning Skansen. 

1. Lotta på Liseberg

Entusiastisk programledare och användande av teknik för att alla känner sig inkluderade. Det är också här som de allra flesta faktiskt sjunger med. I måndags öste regnet ner, men folk satt kvar och skrattade och sjöng. Äkta sångglädje! Enda smolket i bägaren är att det är för många reklamavbrott om man tittar på TV.  

20 Jul 2018